منو کردستان، سنندج ، خیابان آبیدر، چهارراه صفری، مجتمع ژینا، طبقه سوم - تلفن : 33246361 - 087
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات و بیماری های پوستی / خال بکر چیست و چه عواملی باعث ایجاد خال بکر میشوند؟

خال بکر چیست و چه عواملی باعث ایجاد خال بکر میشوند؟

خال بکر یک خال مادرزادی است که ممکن است از آغاز تولد وجود داشته باشد یا در سن بلوغ پدیدار شود. خال بکر به دلیل رشد بیش از حد اپیدرم (لایه فوقانی پوست)، سلول‌های رنگدانه‌ای (ملانوسیت‌ها) و فولیکول‌های مو به وجود می‌آید و علت اصلی آن به طور کامل مشخص نیست. تصور بر این است که یک عامل ژنتیکی، باعث بروز خال بکر می‌شود. این عامل ژنتیکی هنوز شناخته شده نیست. وجود آندروژن‌ها (هورمون‌های جنسی مردانه از جمله تستوسترون) که در دوران بلوغ افزایش پیدا می‌کنند، خال بکر را به وجود می‌آورند. این خال، یک خال بزرگ و قهوه‌ای رنگ است و در آقایان رواج بیشتر دارد. خال بکر اغلب روی یکی از شانه‌ها یا بالاتنه ایجاد می‌شود؛ اما احتمال ایجاد آن در تمام قسمت‌های بدن وجود دارد. رنگ پوست خال بکر تیره‌تر است و احتمال رشد بیش از حد موها و ایجاد آکنه در آن وجود دارد. برداشتن خال بکر به علت گستردگی ضایعه معمولاً چالش‌برانگیز است و در حال حاضر هیچ روش کاملاً مؤثری برای درمان آن وجود ندارد، با این حال اگر ناحیه آسیب‌دیده در معرض آفتاب قرار نگیرد تا برنزه نشود، رنگ قهوه‌ای تیره کم‌تر مشخص است.

برای درمان مشکلات و بیماری های پوستی ، بهترین گزینه مراجعه به متخصص پوست است. متخصص پوست با دانش بالا و آگاهی نسبت به ساختار پوست می‌تواند در درمان بیماری و بهبود عوارض آن بسیار کمک کننده باشد. دکتر جمال الدین حسن زاده متخصص پوست، مو، کاشت مو و لیزر در سنندج برای رفع مشکلات و بیماری های پوستی شما آماده ارائه خدمت می‌باشند.

علت خال بکر

علت دقیق خال بکر هنوز مشخص نیست. تصور می‌شود که علت آن نقص ژن است. یک ژن مهم مرتبط با سندرم بکر نووس ACTB (اکتین بتا) است. اگر چه برخی از کودکان از بدو تولد این خال پوستی را با خود دارند؛ اما معمولاً در کودکی و اوایل نوجوانی خال پدیدار می‌شوند. یک نظریه در مورد خال بکر این است که برخی افراد از بدو تولد یک لکه پوستی کوچکی با زمینه خال بکر با خود دارند. تصور می‌شود این لکه پوستی به هورمون‌های مردانه حساس‌تر است و اغلب در دوران بلوغ تغییر می‌کند.

تشخیص و درمان خال بکر در سنندج

علائم خال بکر

خال بکر ابتدا به صورت یک لکه نامنظم قهوه ای روشن روی پوست ایجاد میشود که هنگام بلوغ شروع به بزرگتر، ضخیم تر و تیره تر شدن میکند. با این که اغلب در بالاتنه دیده میشود؛ ولی ممکن است در صورت، دست و پا هم ایجاد شود. خال بکر به ‌طور معمول در دوران کودکی یا نوجوانی در یک شانه و قسمت بالای تنه ظاهر می‌شود؛ اما گاهی اوقات ممکن است در جای دیگری از بدن نیز پدیدار شود. در مردان در سنین بلوغ بیشتر دیده می‌شود و همانطور که گفته شد گاهی اوقات با آکنه و رشد مو همراه است.

تشخیص خال بکر

خال بکر معمولاً با معاینه فیزیکی و بررسی سابقه ایجاد ضایعه توسط پزشک تشخیص داده میشود و پزشک برای اطمینان بیشتر میتواند از نمونه برداری یا بیوپسی و ارسال آن به آزمایشگاه کمک بگیرد.

درمان خال بکر

در حال حاضر، روش صد در صد مؤثری برای درمان آن وجود ندارد. درمان با کرم هیچگاه موثر واقع نشده و علت آن هم این است که خال بکر‌ یک خال مادرزادی دیررس است و سلول‌های رنگدانه‌ و فولیکول‌های مو، عمق زیادی در پوست دارند و کرم‌ نمی‌تواند تا عمق کافی در پوست نفوذ کند. رنگدانه‌ها اغلب بهتر از موهای زائد با لیزر درمان می‌شوند. برای کمرنگ شدن خال بکر باید از قرارگرفتن محل خال در معرض نور خورشید جلوگیری کرد. برای بهبودی و کاهش علائم نیز از لیزردرمانی استفاده می‌شود. درمان خال بکر با لیزر ممکن است باعث برطرف شدن صد در صد این مشکل نشود؛ اما علائم آن را کاهش می‌دهد. لیزر کیوسوئیچ (Q-switched) که یکی از درمان های رایج است، عملکرد متغیری را در درمان نشان داده است. موهای زائد نیز ممکن است با از بین بردن مو به کمک لیزر یا با الکترولیز بهبودهایی ایجاد کند. در روش استفاده از لیزر Nd: YAG گسترش سطح عارضه کاهش میابد. اگرچه پاسخ ها به هر روش درمانی متغیر است و احتمال عود مجدد هم زیاد است؛ اما در هر صورت به دلیل وسعت زیاد خال بکر، نمی‌توان از روش جراحی برای درمان آن استفاده کرد.

اینستاگرام دکتر حسن زاده

عوارض خال بکر

سندرم خال بکر

به ندرت مانند سایر خال های مادرزادی، ممکن است برخی ناهنجاری ها در بافت های زیرین ناشی از همان نوع سلول جنینی، اکتودرم وجود داشته باشد. این به عنوان سندرم نایوس بکر، نوعی از سندرم نایوس اپیدرمی شناخته می شود. این ناهنجاری ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

هزینه لیزر خال بکر

با توجه به موقعیت جغرافیایی مطب و پزشک و تعداد و وسعت خال، هزینه برداشت خال با لیزر متغیر است.

روش موثری که برای درمان رگ های واریسی کوچک و عروق عنکبوتی در نظر گرفته می شود؛ اسکلروتراپی می‌باشد که در سنندج توسط دکتر جمال الدین حسن زاده با بهترین نتایج قابل انجام است. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی های لازم در ارتباط با این روش میباشید؛ با شماره تلفن 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

دکتر جمال الدین حسن زاده

دکتر حسن زاده متخصص پوست و مو و دارای درجه بورد تخصصی پوست و مو است. وی در حال حاضر در شهر سنندج مشغول فعالیت می باشد. کاربران گرامی از طریق این سایت علاوه بر دسترسی به اطلاعاتی در زمینه های مختلف پوست، مو و زیبایی ،میتوانند سوالات خود را در بخش سوالات پزشکی کاربران با متخصص پوست و مو مطرح نمایند.

تلاش بر اینست تا در اسرع وقت پاسخ علمی به سوالات داده شود.همچنین بیماران مراجعه کننده به دکتر حسن زاده میتوانند از طریق این سایت روند درمان بیماریهای پوست و موی خود را پیگیری نمایند.


طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465