علت خطوط روی ناخن و راه های درمان آنها
ناخن بخشی از دستگاه پوششی انسان است که فاقد عصب یا خونرسانی است. بخشهای دیگر این دستگاه پوست، مو و غشاء مخاطی هستند. صفحات حفاظتی که ناخن نامیده میشوند، انتهای انگشتان دست و انگشتان پا را میپوشانند. ناخنها اساساً از کراتین که یک پروتئین درشت مولکول در مو و پوست است، تشکیل شدهاند. ناخنها اغلب به عنوان پنجرهای برای وضعیت سلامتی یا بیماری بدن شناخته میشوند. به دلیل بیماریهای سیستمیک بدن که بر رشد طبیعی تأثیر میگذارند، شکل و رنگ ناخنها ممکن است تغییراتی را تجربه کنند، بنابراین تغییر ظاهر ناخن میتواند اطلاعات زیادی به شما و پزشکتان بدهد. علت خط خطی شدن ناخن که اغلب به صورت ناگهانی و همراه با سایر علائم در فرد دیده میشود باید برای تشخیص هرچه سریعتر به پزشک ارجاع داده شود. درمان شیار ناخن وابسته به نوع بیماری که فرد به آن مبتلا شده است، می باشد. از این رو با تشخیص به موقع می توان ناخن ها و در نهایت سلامت بدن را تضمین کرد. لازم به ذکر است که درمان خودسرانه و استفاده از داروها بدون تأیید پزشک می تواند نتایج غیر قابل جبرانی برای شما به همراه داشته باشد.
برای درمان مشکلات و بیماری های پوست ، مو و ناخن ، بهترین گزینه مراجعه به متخصص پوست است. متخصص پوست با دانش بالا و آگاهی نسبت به ساختار پوست میتواند در درمان بیماری و بهبود عوارض آن بسیار کمک کننده باشد. دکتر جمال الدین حسن زاده متخصص پوست، مو، کاشت مو و لیزر در سنندج برای رفع مشکلات و بیماری های پوستی شما آماده ارائه خدمت میباشند.
انواع خطوط روی ناخن
یکی از مشکلات شایع مراجعین به متخصصین پوست موضوع خطوط و شیارهای ناخن است. این خطوط به دو دسته تقسیم میشوند:
- خطوط طولی
- خطوط افقی

علت خطوط عمودی روی ناخن
خطوط طولی نسبتاً شایعتر است و از نوک ناخن تا بالای آن امتداد می یابد و به صورت شیار است. در اکثر موارد این خطوط اهمیت بالینی کمتری نسبت به خطوط عرضی دارند. در سنین بالاتر که ساخت و ساز بستر ناخن کمتر میشود این حالت دیده میشود. همچنین افرادی که با مواد شیمیایی تماس دارند و یا از لحاظ شغلی در معرض تروما قرار دارند این خطوط نمایان میشوند. در بعضی موارد خطوط طولی ممکن است ثانویه باشد که به کمبود آهن مرتبط باشد لذا شخص باید مورد بررسی قرار گیرد.
درمان خطوط عمودی روی ناخن
اگر اگزما منجر به ظهور خط روی ناخن شده است، استفاده از مرطوب کننده و پمادهای موضعی برای کاهش علائم اگزما میتواند در کاهش این خطوط نیز مؤثر باشد. برای درمان خطوط عمودی روی ناخن میتوانید از درمانهای زیر کمک بگیرید:
- در صورتی که برجستگیها از خشکی پوست ناشی میشود کافی است از روغنهای طبیعی مانند روغن جوجوبا، روغن نارگیل یا روغن آرگان برای مرطوب کردن پوست دست و ناخن خود استفاده کنید.
- اگر مقادیر پایین مواد معدنی یا ویتامینها مقصر هستند ممکن است به شما توصیه شود که رژیم غذایی خود را تغییر دهید یا از مکملهایی مانند بیوتین کمک بگیرید. بیوتین (B7) که در تولید کراتین نقش دارد میتواند به کمبود ویتامین کمک کرده و آسیبهای ناخن را درمان کند. مطالعات نشان داده است که مصرف بیوتین تا ۲۵ درصد سبب ضخامت و سفتی ناخنها میشود. مصرف مکملهای حاوی کلاژن نیز میتواند به حفظ شکل ظاهر ناخنها کمک کند؛ زیرا کلاژن پوست در تولید کراتین نقش دارد.
علت خطوط افقی روی ناخن
خطوط افقی در بسیاری از موارد نشان دهنده بیماری سیستمیک هستند به خصوص در بیماری های عفونی که در کودکان این حالت زیاد دیده میشود. کودکی که دچار سرخک، سرخچه، آبله مرغان و یک بیماری عفونی حاد شود یک مدت خطوط عرضی در ناخنها ظاهر میشوند که به دلیل توقف رشد ناخن در آن مقطعی است که دچار بیماری شده است. همچنین در بعضی از بیماریهای سیستمیک مانند دیابت این حالت دیده میشود.
در کنار تمام موارد مربوط به پزشک و تشخیص، داشتن یک رژیم غذایی سالم به داشتن ناخن هایی زیبا و طبیعی کمک شایانی می کند؛ چرا که بعضی از افراد با چشم پوشی از داشتن برنامه درست، ویتامین ها و مواد غذایی مفیدی که برای بدن نیاز است را فراهم نمی کنند. چربی خون، قند خون، کم خونی، کمبود کلسیم و هزاران شرایط دیگر سبب می شود تا ظاهر ناخن ها دست خوش تغییر شود، حال آنکه با رعایت رژیم غذایی مناسب با فیزیک بدن، این مواد به درستی به بدن می رسد.
درمان خطوط افقی روی ناخن
ازآنجاییکه خطهای روی ناخن معمولاً نشانهای از سایر مشکلات سیستمیک در بدن است لذا برای درمان آن باید بر روی دلایل اصلی که سبب بروز این تغییرات شده است، متمرکز شد. به عنوان مثال خطوط افقی که به دلیل دیابت روی ناخن ایجاد شدهاند ممکن است با کنترل قند خون کاهش یابند. برای درمان اگزما ، استفادهی موضعی از پماد یا لوسیون بسیار مناسب است.
تشخیص خطوط روی ناخن
در طول تشخیص، پزشک از فرد میپرسد که چگونه دچار آسیبدیدگی شده است و یا این که چه مدت است که به وجود این علائم پیبرده است. او همچنین ممکن است توضیحاتی در رابطه با تاریخچه و سایر علائمی که در بدن فرد مشاهده شده نیز بخواهد. اگر پزشک در مورد داشتن یا نداشتن بیماری شما به شک بیفتد، احتمال دارد از شما نمونههایی از خون و یا ادرار برای انجام آزمایش درخواست کند.
تزریق چربی به واژن یا لابیا (جهت جوانسازی) و تزریق فیلر به آلت تناسلی (جهت افزایش حجم) در کلینیک دکتر حسن زاده ، متخصص پوست، مو، زیبایی و لیزر در سنندج انجام می شود. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 33246361 - 087 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
کاشت ناخن چه آسیبها و عوارضی دارد؟
تاریخ انتشار : 1402-02-26تاریخ بروز رسانی : 1402-03-06 -
علل جدا شدن ناخن از گوشت
تاریخ انتشار : 1402-01-27تاریخ بروز رسانی : 1402-02-07 -
عادت های غلط در مورد ناخن
تاریخ انتشار : 1395-05-23تاریخ بروز رسانی : 1402-06-12 -
چرابایداز ناخن ها مراقبت کنیم؟
تاریخ انتشار : 1392-04-03تاریخ بروز رسانی : 1402-06-07

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .