درمان ترک پوستی یا استریا
ترک پوستی که با نام استریا نیز شناخته میشوند، معمولاً ترکهای پوستی قرمز و یا مایل به سفید هستند و بر روی نقاط خاصی از بدن ایجاد میشوند. برخی تغییرات ناگهانی در بدن مانند افزایش وزن، موجب کشیدگی پوست میشوند. کلاژن پروتئینی است که به ایجاد حالت کشسانی پوست کمک میکند، اگر پوست به میزان کافی این پروتئین را نداشته باشد، به دلیل تغییرات به وجود آمده دچار ترکخوردگی میشود. علاوه بر افزایش وزن عوامل دیگری همچون بارداری، جراحی کاشت سینه (پروتز)، میزان بالای استروئید و سندروم مارفان، نیز سبب ایجاد ترکهای پوستی میشوند. ترکهای پوستی در هر نقطه از بدن ممکن است ایجاد شوند؛ ولی بیشتر در مناطقی وجود دارد که مقادیر زیاد چربی ذخیرهشده است. شایعترین محل ایجاد آن شکم، پستانها، بازوها، زیر بازوها، کمر، ران (هم داخل و هم خارج)، لگن و باسن است.
این ترک های پوستی، خطری برای سلامتی شما در پی نخواهد داشت. این خطوط کاملاً بیخطر هستند و به مرور زمان تا حدی کمرنگ میشوند. اگر مایل به درمان استریا هستید، باید بدانید که درمان قطعی برای این عارضه وجود ندارد و همه روشهای درمانی موجود کمک میکنند که اسکار ناشی از استرچ مارک و ظاهر ناخوشایند آن بهبود یابد.
درمان ترک های پوستی یا استرچ مارک کمی دشوار بوده و ممکن است نیاز به استفاده از روشهای متعدد درمانی داشته باشد. البته لازم به ذکر است؛ هرچه اقدامات درمانی زودتر صورت گیرد نتایج درمان هم بهتر خواهد بود. شما میتوانید برای درمان استریا یا ترک های پوستی خود به کلینیک پوست و لیزر دکتر جمال الدین حسن زاده در سنندج مراجعه نمایید. لطفا جهت تعیین نوبت و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 33246361 - 087 اقدام فرمایید.
دلایل ایجاد ترک پوستی
عوامل متعددی سبب بروز این مورد می شوند که در ادامه به مهمترین آنها می پردازیم:
- کاهش ناگهانی وزن: وقتی فرد به طور ناگهانی وزن زیادی از دست می دهد، پوست نمی تواند سرعت جمع شدن خود را با سرعت کاهش وزن هماهنگ کند و همین مسئله سبب بروز پارگی بر روی پوست می شود.
- تمرینات بدنسازی: در این تمرینات با توجه به این موضوع که عضلات رشد می کنند باعث پارگی در بافت های بدن می شوند و ترک بر روی پوست به وجود می آید.
- مصرف پمادهای کورتیزون: مصرف دراز مدت این پمادها سبب نازکی پوست می گردد و در نتیجه پوست آسیب پذیر می شود.
- افزایش ناگهانی وزن: همانطور که در مورد کاهش ناگهانی وزن اشاره کردیم، وقتی بدن مقادیر زیادی چربی به طور ناگهانی بدست می آورد و پوست نمی تواند خود را با این تغییرات همراستا کند و ترک پوستی به وجود می آید.
- وراثت: بررسی ها نشان می دهند این مشکل می تواند ارثی باشد. به طور کلی اگر پوست دارای قابلیت انعطاف پذیری پایینی باشد مستعد پارگی است.
- بارداری: ترک پوستی یکی از رایج ترین مشکلات دوران بارداری است. یکی از دلایل این امر تغییرات هورمونی است. یکی دیگر از دلایل بروز این ترک ها رشد جنین است که سبب ایجاد کشیدگی بر روی پوست بدن می شود. زنانی که جنین دو قلو و یا چند قلو دارند، در سنین جوانی باردار شده اند و یا قبل از بارداری اضافه وزن پیدا کرده اند، بیشتر از زنان دیگر دچار این ترک خوردگی ها می شوند.
- تغییرات هورمونی: همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم، تغییرات هورمونی یکی از دلایل اصلی ابتلا به این مشکل به حساب می روند. اگر میزان هورمون کورتیزون در بدن بالا رود، باعث می شود آب در بدن محبوس شود، همین امر سبب تضعیف بافت کلاژن می شود و در پایان باعث بروز ترک پوستی میگردد.
درمان ترک پوستی
درمانهای موضعی
اثرات کرمهای موضعی در درمان استریا به اثبات نرسیده است. ولی عمدتا رضایت استفاده کنندگان را جلب نمیکند.
لایهبرداری پوست
یک راه ساده برای درمان ترک پوستی به روش پزشکی توسط تراشیدن یا لایهبرداری پوست است. در این روش، سلولهای مرده پوست جدا میشوند و رشد سلولهای جدید رخ میدهد. لایهبردارهای شیمیایی نیز اثر مشابهی دارند و با جدا کردن لایه مرده سطح پوست رشد و ترمیم پوست جدید را سرعت میبخشند. البته استفاده زیاد از این موارد ممکن است سبب خشکی پوست شود، بنابراین کرم مرطوبکننده مناسب را بهطور مستمر استفاده نمایید.
میکرودرمی
این درمان کم تهاجمی برای کاهش ظاهر ترک پوستی مناسب است. این درمان نیاز به بیش از یک جلسه مراجعه به پزشک دارد و با توجه به نوع ترک پوستی و عمر و گستردگی آن تعداد نوبتها توسط پزشک تعیین میشود. در این درمان لایه اپیدرم و رویی پوست هدف قرار داده میشود و در نتیجه آن پوست، کلاژن ترشح میکند و پوست سفت و کشیده میشود. در این درمان سلولهای مرده از پوست جدا میشوند و پس از چند جلسه کاهش ظاهر ترک پوستی بهوضوح قابل مشاهده خواهد بود. در حین این درمان ممکن است پوستتان خشک شود و به علت تراشیده شدن، پوست دچار قرمزی شود؛ اما طی ۲۴ ساعت پوست شروع به ترمیم میکند و این علائم از بین میروند.
میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ ، لایه درمپوست را هدف قرار میدهد که لایه میانی پوست و محل ایجاد ترک پوستی است. در طی این درمان با سوزنهای ریزی که در سر یک دستگاه (درمارول) متصل شدهاند سطح پوست را سوراخ میکنند تا کلاژن ترشح شود. این سوزنها میکروسکوپی هستند و موجب خونریزی نمیشوند و فقط سبب قرمزی پوست میشوند. این درمان ظاهر پوست را بهتر و ترکهای پوستی را کاهش میدهد. برای درمان بهتر و کامل به بیش از یک جلسه با فاصلههای یک ماهه نیاز دارید.
لیزر درمانی
لیزر درمانی یک درمان معمول برای ترکهای پوستی است. در این روش لیزرها به پوست نفوذ میکند و باعث بازسازی میشوند. این روش با تحریک بافتهای اطراف ترکهای پوستی سبب سرعت بهبود آنها میشوند. لیزر سبب تحریک ملانین در محل لیزر درمانی میشوند و سلولهای رنگدانه در ترک پوست سبب همرنگسازی آن با دیگر نقاط پوست میشوند. با اینکه این درمان مفید است؛ اما به بیش از یک جلسه نیاز دارد .
پیشگیری از ترک های پوستی
ترک های پوستی همیشه قابل پیشگیری نیستند. در هر حال، موارد زیر ممکن است به کاهش خطر ایجاد آنها کمک کند:
- حفظ وزن سالم
- پرهیز از تغییرات شدید رژیم غذایی
- مصرف رژیم غذایی سالم که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی باشد. مصرف مقدار مناسبی ویتامین آ و ث میتواند به حمایت از پوست کمک کند، همانگونه که مواد معدنی روی و سیلیکون این کار را انجام میدهند.
- افزایش وزن آرام و تدریجی هنگام بارداری
- نوشیدن روزی شش تا هشت لیوان آب
هزینه درمان ترک های پوستی
ترک های پوستی انواع بسیاری دارند، به همین دلیل تعداد جلسات و حتی روش هایی که برای درمان استفاده می شود در تمامی افراد یکسان نیست. پیش از شروع هر درمانی، تعداد جلسات، هزینه درمان و درصد بهبودی به صورت تقریبی اعلام خواهد شد.
اگر شما هم احساس می کنید، افتادگی پلک و پف پلک باعث کاهش زیبایی و کوچکتر شدن چشم هایتان شده و نیاز به عمل جراحی بلفاروپلاستی دارید و ساکن سنندج نیز هستید؛ میتوانید از طریق شماره 33246361 - 087 با کلینیک دکتر جمال حسن زاده تماس گرفته و با کارشناسان ما جهت کسب اطلاعات بیشتر، در ارتباط باشید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان ترک های پوستی بارداری یا استریا با کربوکسی تراپی
تاریخ انتشار : 1402-10-06تاریخ بروز رسانی : 1402-11-04 -
علت ایجادپیشگیری و درمان ترک های پوستی سفید
تاریخ انتشار : 1402-01-25تاریخ بروز رسانی : 1402-02-07 -
پیشگیری از ایجاد ترک های پوستی
تاریخ انتشار : 1400-08-29تاریخ بروز رسانی : 1400-08-30 -
ترک خوردگی گوشه لب نشانه چیست؟
تاریخ انتشار : 1392-07-03تاریخ بروز رسانی : 1402-06-07
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .