لایه برداری یا پیلینگ پوست برای چه افرادی مناسب است؟
لایه برداری پوست به فرآیندی گفته میشود که در آن سلولهای مرده از سطح پوست برداشته میشوند. به طور کلی این کار به صورت فیزیکی یا شیمیایی انجام میشود. در روشهای مختلف لایه برداری مکانیکی پوست، با شیوههای خاصی سطح پوست را ماساژ میدهیم تا سلولهای مرده به شکل سایشی از روی پوست کنده شوند. در روش پیلینگ شیمیایی، به کمک لایه بردارهای شیمیایی اتصال سلولهای مرده به پوست را شل میکنیم تا از سطح پوست جدا شوند. لایه برداری پوست میتواند عوارضی داشته باشد و پس از آن نیاز به مراقبتهایی خاصی است که در ادامه این مطلب با این موارد آشنا خواهید شد.
عوارض لایهبرداری پوست
پیلینگ پوست میتواند عوارض جانبی متفاوتی را در پی داشته باشد. از جمله عوارض لایهبرداری پوست عبارت است از:
قرمزی: روند نرمال بهبودی حاصل از لایهبرداری پوست عبارت است از بهبود قسمتهای قرمز پوست بعد از لایهبرداری. قرمزی پوست بعد از لایهبرداری عمیق ممکن است تا چند ماه ادامه داشته باشد.
اسکار: به ندرت پیش میآید که پیلینگ پوست سبب ایجاد اسکار یا زخم شود (معمولا در بخشهای پایینی صورت). آنتیبیوتیکها و داروهای استروئیدی میتواند ظاهر این اسکارها را بهتر کند.
تغییر در رنگ پوست: لایهبرداری پوست میتواند سبب شود پوست تحت درمان تیرهتر از حد نرمال شود (هایپرپیگمنتاسیون) یا بالعکس ناحیه تحت درمان روشنتر از حد نرمال باشد (هایپوپیگمنتاسیون). هایپرپیگمنتاسیون بعد از لایهبرداری سطحی شایعتر است در حالی که هایپوپیگمنتاسیون بعد از لایهبرداری عمیق شایعتر میباشد. تغییر در رنگ پوست نیز در افرادی شایع است که پوست تیرهتری دارند و میتواند دائمی باشد.
عفونت: پیلینگ پوست میتواند سبب فعالیت ویروس هرپس شود (ویروسی که سبب ایجاد تبخال یا زخم سرد میشود). به ندرت پیش میآید که لایهبرداری شیمیایی پوست بتواند منجر به عفونت باکتریایی یا قارچی شود.
مراقبتهای پس از پیلینگ پوست
بعد از لایهبرداری شیمیایی با هر عمقی برای پاک کردن و مرطوب کردن پوست باید از دستورات پزشک پیروی کنید و به نکات زیر توجه داشته باشید.
بلافاصله پس از پیلینگ پوست به روش شیمیایی، مکانیکی و یا لیزری، پزشک از نوعی ماسک صورت استفاده می کند.
تورم و پوسته پوسته شدن پوست، امری طبیعی است. پس از پیلینگ، به مدت هفت تا ده روز از پمادهایی جهت نرم نگه داشتن پوست استفاده می شود.
از نرمکننده برای نرم و مرطوب نگهداشتن پوست خود استفاده کنید.
شما ممکن است احساس سوزش در پوست داشته باشید. پزشک از پماد محافظتی مانند ژل پترولیوم برای تخفیف علائم استفاده خواهد کرد. برای راحتی میتوانید از پنکه و یا بسته یخ استفاده کنید. مسکنهای غیرنسخهای مانند ایبوپروفن و ناپروکسن میتواند در کاهش درد موثر باشد. مدتی بعد باید به پزشک مراجعه کنید تا علائم بهبود در شما بررسی شود.
خشکی پوست ، قرمزی رنگ پوست و تورم که پس از مرحله ی اول درمان رخ می دهد، در چهار هفته از بین می رود.
خوابیدن به صورت طاق باز (semireclined position) میتواند به تخفیف تورم کمک کند.
پزشک اغلب به داشتن رژیم غدایی سبک توصیه می کند. همچنین توصیه می کند از دمای هوای بسیار بالا یا پایین و از انجام هرگونه فعالیتی که به پوست در حال ترمیم فشار می آورد، اجتناب کنید.
پس از یک یا دو هفته از لایه برداری، پوست جدید صورتی رنگ، نازک تر و بدون چروگ ظاهر می شود. اما چندین هفته طول می کشد تا قرمزی پوست کامل از بین برود.
بیماران متوجه می شوند که پس از انجام پیلینگ، پوست به مدت طولانی تری شفاف باقی می ماند. اما پس از ترمیم رنگ دانه های پوست، این حالت از بین می رود.
مالیدن و خاراندن پوستی که لایهبرداری شده میتواند موجب عفونت پوستی شود.
مشابه هر عملی انجام پیلینگ و لایه برداری نیز بدون عارضه نخواهد بود. عوارض پیلینگ پوست نیز ممکن است در برخی بیماران ظهور کند و احتمال بروز مشکلات خفیف را افزایش دهد.
لایهبرداری پوست برای چه افرادی مناسب است؟
با اینکه لایهبرداری روشی بدون جراحی و مطمئن برای رفع چین و چروکهای پوست و عارضههای دیگر پوستی است اما انجام آن به همه افراد توصیه نمیشود. برای مثال اگر شما دارای چین و چروکهای عمیق هستید بهتر است برای رفع مشکلات پوستی، روشهای درمانی دیگر مانند تزریق ژل یا تزریق بوتاکس را به جای چندین جلسه پیلینگ انتخاب کنید. پزشک با مشاوره شخصی که پس از معاینه پوست به شما میدهد میتواند بهترین راه را برای ترمیم و درمان مشکلات پوستی به شما توصیه کند.
گاهی اوقات به تشخیص پزشک معالج شما برای التیام پوست نیاز به وقفه ای بین جلسات درمانی می باشد به خصوص بعد از لایهبرداری متوسط یا عمیق، شما نیاز به زمان دارید. برای لایهبرداری عمیق شیمیایی لازم است به مدت دو تا سه هفته در خانه پوست شما احیا شود.
بهترین زمان لایه برداری پوست چه زمانی است؟
بهترین فصل برای انجام لایه برداری پوست یا پیلینگ، پاییز و زمستان یا اوایل بهار می باشد. زیرا اشعه خورشید از نفوذ کمتری برخوردار است و با توجه به اینکه دوره ترمیم و بازسازی سلول های پوستی یک ماه است. البته مراقبت پوست در فصل پاییز هم باید مورد توجه قرار گیرد. برای جوانی و طراوت مداوم پوست، تکرار پیلینگ هر 6-3 ماه یکبار توصیه می شود. با لایه برداری منظم پوست روند رشد سلول های جدید را افزایش دهید.
همشهریان عزیر! اکیداً توصیه میکنیم؛ برای انجام بهترین اقدامات جوانسازی ، به متخصص پوست مو و زیبایی در سنندج مراجعه نمایید و از انجام این امور توسط افراد غیر پزشک ، در مراکز غیر مجاز خودداری کنید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
لایه برداری مکانیکی پوست (میکرو درمابراسیون) چیست؟
تاریخ انتشار : 1402-07-15تاریخ بروز رسانی : 1402-07-20 -
پیلینگ کربن با لیزر چه روشی است؟
تاریخ انتشار : 1400-09-06تاریخ بروز رسانی : 1400-09-07 -
پیلینگ شیمیایی برای لایه برداری پوست صورت
تاریخ انتشار : 1391-11-30تاریخ بروز رسانی : 1402-06-06 -
فواید کربن تراپی با لیزر
تاریخ انتشار : 1400-10-04تاریخ بروز رسانی : 1400-10-05 -
برخی از روشهای لایه برداری پوست
تاریخ انتشار : 1400-02-28تاریخ بروز رسانی : 1402-06-21
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .