علت برگشت موها بعد از لیزر چیست؟
لیزر موهای زائد یک روش درمانی است که با استفاده از یک پرتو نور متمرکز (لیزر) موهای زائد تمام قسمتهای بدن را طی چند جلسه منظم، از بین میبرد. در طی این روش درمانی، نوری منتشر میشود که توسط رنگدانههای (ملانین) موجود در مو جذب میگردد. نحوه ریزش مو بعد از لیزر به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد؛ مثلاً رنگ مو، نوع پوست، وجود اختلالات هورمونی و بیماریهایی همچون PCOS در خانمها در موفقیت لیزر موهای زائد و رویش مجدد مو بعد از لیزر تأثیر بسزایی میگذارند. اصل اساسی این است که رنگدانه های مو باید توانایی جذب اشعه لیزر را داشته باشند؛ یعنی اشعه ساطع شده از دستگاه لیزر باید ضمن جلوگیری از آسیب به پوست فرد، فقط به فولیکول مو برسد. به این ترتیب است که برگشت موهای زائد بعد از لیزر به حداقل میزان خود خواهد رسید. البته توجه به این نکته لازم است که لیزر باعث از بین رفتن مادام العمر تمام موها نخواهد شد و برخی از آنها مجدداً با ظاهری نرم و نازک تر باز خواهند گشت. توجه داشته باشید که اشعه لیزر فولیکولهای مو را به فاز استراحت برای طولانی مدت می فرستد و بالاخره یک روز این فولیکولها از فاز استراحت خارج شده و مجدداً چرخه رشد خود را آغاز میکنند. در این زمان است که شما باید دوباره برای لیزر موهای خود اقدام کنید.
دلایل برگشت مو های زائد بعد از لیزر
نتیجه لیزر موهای زائد برای هر فرد متفاوت است و مواردی که در ادامه به شرح آنها می پردازیم از مهمترین دلایل و عواملی هستند که می توانند باعث برگشت و رویش مجدد موهای زائد پس از انجام لیزر شوند.
۱. اختلالات هورمونی
یکی از اصلی ترین دلایل برگشت موهای زائد پس از لیزر تراپی بروز اختلالات هورمونی است. هورمون هایی در بدن وجود دارند که باعث تحریک فولیکول ها و رشد مو می شوند. ممکن است پس از فرآیند لیزرتراپی این هورمون ها دچار اختلال شده و میزان آنها در بدن افزایش یابد. برای مثال خانم ها در زمان بارداری دچار مشکلات و اختلالات هورمونی شده و تولید بعضی از هورمون ها در بدنشان دستخوش تغییر می گردد. از این رو علاوه بر مضرات لیزر برای خانم های باردار، بروز مشکلات هورمونی نیز باعث شده حذف موهای زائد توسط لیزر به زنان باردار توصیه نمی گردد.
همچنین ممکن است بعضی افراد در نوجوانی اقدام به حذف موهای زائد با لیزر کنند؛ اما با افزایش سن و وارد شدن به مرحله بلوغ اختلالات هورمونی باعث برگشت موهای زائد گردد. برخی از بیماری ها که با هورمون های بدن در ارتباط هستند، نیز می توانند باعث رویش مجدد موهای زائد بعد از انجام لیزر شوند.
۲. نوع مو
نوع و جنس مو نیز از مواردی است که جزء دلایل رویش مجدد پس از انجام لیزر به شمار می رود. برخی افراد دارای موهای ضخیمی هستند و ممکن است پس از انجام فرایند لیزرتراپی بازهم شاهد رشد موهای زائد باشند. لیزر بر روی موهای سیاه و پوست سفید اثرگذاری بیشتری دارد. افرادی که دارای موهای بور هستند، شاید نتیجه خوبی مانند افراد با موهای سیاه دریافت نکنند. همچنین لیزر موهای سفید نیز ماندگاری بالایی نخواهد داشت.
۳. تعداد و زمان بندی جلسات لیزر
از دیگر عواملی که در ماندگاری اثر لیزر برای حذف موهای زائد تأثیر بسزایی دارد، تعداد و زمان بندی جلسات است. هدف لیزرتراپی ناتوان کردن فولیکول ها در زمانی است که ملانین فراوانی دارند. با از بین رفتن ملانین دیگر موهای زائد قادر به رشد مجدد نیستند. برای اثربخشی عمل لیزر باید تعداد جلسات به اندازه کافی و با زمان بندی درست باشد. تعداد جلسات و زمان بندی آن با توجه به ناحیه مورد درمان و جنس موها توسط پزشک مشخص می گردد. پس از اتمام دوره لیزر تراپی نیز باید در زمان های مشخصی جلساتی به عنوان یادآور داشته باشید تا ماندگاری بیشتری حاصل شود و رویش مجدد موهای زائد صورت نپذیرد.
۴. کیفیت لیزرتراپی
کیفیت لیزرتراپی تأثیر مستقیمی در حذف موهای زائد دارد. میزان شدت و گرمای لیزر باید مناسب باشد تا بتواند به خوبی فولیکول های مو را از بین ببرد و همچنین باعث آسیب های پوستی نیز نگردد. کیفیت لیزرتراپی بستگی به نوع دستگاه لیزر و همچنین اپراتور آن دارد که از دانش و تخصص و تجربه کافی برخوردار باشد.
۵. بیماری های مختلف
بروز بعضی از بیماری ها میتواند علت برگشت موهای زائد بعد از انجام لیزر باشد. این بیماری ها باعث تغییراتی در بدن می شوند که رشد مو را تحریک نموده و آن را افزایش میدهند. سندروم تخمدان پلی کیستیک یکی از بیماری های شایع زنان است که در صورت مبتلا شدن به آن بعد از لیزرتراپی ممکن است رویش مجدد موهای زائد بدن اتفاق بیفتد.
6. عدم رعایت مراقبتهای مهم قبل و بعد از انجام لیزر
انجام نکات مراقبتی قبل و بعد از انجام لیزر کمک میکند تا نتیجه لیزر ماندگارتر باشد و شما دیرتر شاهد مشاهده رویش مجدد موهای زائدتان باشید. مواردی مانند عدم انجام اپیلاسیون و وکس و انجام منظم جلسات لیزر از جمله موارد مراقبتی مهمی است که شما میتوانید آنها را انجام دهید.
برای آگاهی از هزینه و قیمت لیزر موهای زائد در کلینک تخصصی پوست و لیزر دکتر جمال الدین حسن زاده در سنندج با شماره تلفن 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.
جلوگیری از رشد موهای زائد بعد از لیزر
تقریباً 90% موهای زائد پس از تکمیل جلسات لیزر به طور دائمی از بین میروند البته عواملی وجود دارند که میتوانند در جهت رشد مجدد موهای زائد فعالیت کنند مانند اختلالات هورمونی و …. اشاره به این نکته نیز مهم است که معمولاً پس از 6 ماه یا 1 سال پس از آخرین جلسه لیزر موهای زائد لازم است که یک مرتبه جلسه شارژ انجام دهید، البته این مورد نیز بستگی به پاسخدهی بدن شما به اشعه خواهد داشت. به هر صورت شما میتوانید جهت جلوگیری از رویش مجدد موها بعد از لیزر موارد زیر را مد نظر بگیرید:
- از کندن موها اجتناب کنید: کندن و اپیلاسیون موها پس از انجام لیزر میتواند باعث رشد سریعتر موها شود. برای جلوگیری از این اتفاق مهم است که از ریشه درآوردن موهای ناحیه تحت درمان در بین جلسات درمانی خودداری کنید. این کار میتواند تأثیر لیزر موهای زائد را به کمترین سطح ممکن برساند. با این حال باید بدانید که شیو کردن موها با تیغ یک بخش مهم از روند درمان است که شما نباید آن را نادیده بگیرید.
- تعداد دفعات شیو کردن بدنتان را کاهش دهید: از نظر علمی هنوز ثابت نشده است که آیا شیو کردن مکرر بعد از لیزر در افزایش رشد و تعداد آنها مؤثر است یا خیر. با این حال توصیه میشود که پس از لیزر موهای زائد تعداد دفعات تیغ کردن نواحی تحت درمان را کاهش دهید.
- اختلالاتی هورمونی خود را درمان کنید: برخی از افراد ممکن است دچار اختلال در سطوح هورمونی بدن خود باشند. اختلالات هورمونی مؤثر از سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، اختلالات تیروئید (مانند کم کاری تیروئید)، افزایش هورمون DHI، مصرف داروها و مکملهای هورمونی ورزشی و … میتوانند موجب افزایش پتانسیل تولید مو در بدن حتی بعد از لیزر موهای زائد شود.
موارد منع انجام لیزر موهای زائد
به دلایل ایمنی، در صورت داشتن شرایط و موارد زیر، شاید نتوانید از این روش رفع موهای زائد استفاده کنید:
- مشکلات قبلی در مورد لیزر درمانی
- سابقه زخم و اسکار کلوئیدی
- عفونت فعال یا سابقه تبخال پوستی در منطقهی مورد نظر برای لیزر
- حساسیت شدید به هیدروکینون یا سایر مواد سفید کننده
- استفاده از داروی آكوتان خوراكی ظرف 6 هفته قبل از شروع درمان
- بارداری
- شیر دهی
تزریق چربی به واژن یا لابیا (جهت جوانسازی) و تزریق فیلر به آلت تناسلی (جهت افزایش حجم) در کلینیک دکتر حسن زاده ، متخصص پوست، مو، زیبایی و لیزر در سنندج انجام می شود. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 33246361 - 087 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان موهای زائد هورمونی صورت در زنان
تاریخ انتشار : 1401-07-18تاریخ بروز رسانی : 1403-02-30 -
لیزر موهای تناسلی و زیربغل
تاریخ انتشار : 1395-05-12تاریخ بروز رسانی : 1402-06-12 -
عوارض لیزر ناحیه تناسلی
تاریخ انتشار : 1399-10-14تاریخ بروز رسانی : 1403-06-05 -
رفع موهای زائد با لیزر دایود
تاریخ انتشار : 1400-04-07تاریخ بروز رسانی : 1402-06-29 -
انتظارات پس از هر جلسه لیزر موهای زائد
تاریخ انتشار : 1401-12-16تاریخ بروز رسانی : 1403-07-10
اولیایی [ 1402-09-08 ]
من دو سال لیزر انجام دادم و تنها جایی ک امکان برگشت مو بود بیکینی بود، چون اون قسمت هورمونی هست باز هم ممکنه برگشت نو داشته باشه ولی جاهای دیگه ایی از بدنم اصلا دیگه برگشت نداشت
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .